LGBT Danmark: Stor ros til dansk fodbold for nyt initiativ mod homofobi

I denne uge kom startskuddet til en længere kampagne mod homofobi i dansk fodbold. Kampagnen køres i et samarbejde mellem fodboldens toneangivende organisationer – nemlig DBU, Spillerforeningen og Divisionsforeningen. Et enigt fodbolddanmark står sammen mod homofobi i dansk idræt.

Søren Laursen, forperson i LBGT Danmark, glæder sig over initiativet: ”I idrætsforeningerne mødes alle slags danskere i et fællesskab på tværs af de normale skillelinjer, vi har i samfundet. Sporten rummer et potentiale for at give slip på de forestillinger og fordomme, vi har om hinanden. Derfor er det glædeligt, at de toneangivende fodboldorganisationer griber muligheden og kører en kampagne mod homofobi.”

Bredere potentiale end en enkelt idræt

Fodbolden er det rigtige sted at sætte ind, fordi det er den bredeste og mest folkeligt forankrede idræt i Danmark. Når signalet kommer så stærkt fra den største og mest populære sportsgren, kan det få betydning langt ud over fodboldens egne rækker.

”Når de store organisationer og sportens største stjerner går foran, er det et signal til hele idrætslivet om at følge trop. I LGBT Danmark håber vi på, at kampagnen får en mærkbar effekt i hele foreningslivet – ikke kun i fodboldklubberne, men også i den øvrige idræt,” siger Søren Laursen.

Certificering til organisationer og foreninger

LGBT Danmark lancerer til august 2017 certificeringsprogrammet Empatisk Arbejdsmarked, som er et tilbud til alle danske foreninger, organisationer, institutioner og virksomheder i både den private og offentlige sektor. Knap halvdelen af alle LGBT-personer skjuler nemlig deres seksuelle identitet og orientering, når de er på job. Det viser en måling foretaget for LO, FTF og Akademikerne i august 2016.

”Det er en naturlig forlængelse af vores indsats også at certificere idrætsforeningerne – store som små – og på den måde sikre et endnu mere rummeligt fællesskab i sportens verden,” siger Peder Holk Svendsen, der er talsperson for LGBT Danmark på arbejdsmarkedsområdet. ”Idrættens organisationer er tydeligvis modne til det. LGBT Danmark vil meget gerne samarbejde med dem om at udvikle en certificering specifikt til idrætten og foreningslivet.”

Projektets medarbejdere tilføjer: “Vi må huske at idrættens foreninger faktisk er konkrete arbejdspladser med både frivillige og lønnede medarbejdere. Hver 10.ende af dem er enten bøsse, lesbisk, bi- eller transperson, og dette tal gælder jo også for medlemmerne. Det er afgørende for alles trivsel og sportslige udvikling, at foreningerne er klædt godt på til at kunne rekruttere en mangfoldig medarbejderstab, der kan møde sine medlemmer fordomsfrit, som dem de er.”

LGBT Danmark er interesseorganisation for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner. Organisationen har fokus på områderne kønsidentitet og seksuel orientering og fordeler sin indsats på tre hovedområder: Politisk interessevaretagelse, rådgivningsvirksomhed og netværksdannelse. Læse mere om LGBT her http://lgbt.dk/.

Læs mere om certificering og projektet Empatisk Arbejdsmarked her http://lgbt.dk/projekter/empatisk-arbejdsmarked/.

Kontakt: Søren Laursen, forperson, LGBT Danmark soren_laursen@lgbt.dk
Kontakt: Peder Holk Svendsen, talsperson, LGBT Danmark peder@lgbt.dk